
| Ders Kodu | : GT129 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Bu ders ile öğrencilere; Mikroorganizmaların sınıflandırılması, preparat hazırlanması, mevzuat ve analiz metotlarına uygun olarak mikrobiyolojik numune alma, mikrobiyolojik analizler için hazırlık yapma, kültür elde etme ile mikroskobik inceleme yapma yeterliliklerin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Mikrobiyolojinin tanımı, mikroorganizmaların sınıflandırılması, üremeleri, metabolizmaları ile sterilizasyon ve dezenfeksiyon
| Dr. Öğr. Üyesi Hafize Ayla SARI |
| 1. | Mikrobiyolojik numune almak |
| 2. | Mikrobiyolojik analizler için hazırlık yapmak |
| 3. | Kültür Elde Etmek |
| 4. | Mikrobiyolojik kültür saflaştırmak |
| 5. | Mikroskobik İnceleme Yapmak |
| 1. | Genel Mikrobiyoloji Uygulama Teknikleri A.Temiz, Uğurer Yayıncılık |
| 2. | Gıda Mikrobiyolojisi O.ERKMEN, Eflatun Yayınevi |
| 3. | Gıda Mikrobiyolojisi C.HACER, M.TAYER, Dora Basım Yayın |
| 4. | Acar,J. 1997 Genel Mikrobiyoloji Ders Notları Anonymous. 2005. Gıda Mikrobiyolojisi Uygulamaları . Ed: A.Kadir HALKMAN, Başak Matbaacılık Ltd. Şti., Ankara, 358 sayfa. Arda, M. 2000. Temel Mikrobiyoloji. Medisan Yayın Serisi: 46. Ankara, 548 sayfa. |
| 5. | Gürgün, V.,Halkman, A.K. 1988. Mikrobiyolojide Sayım yöntemleri. Gıda Teknolojisi Derneği Yayın No: 7. San Matbaası, Ankara, 146 sayfa. |
| 6. | Özçelik, S. 1998. Genel Mikrobiyoloji (İkinci Basım) Süleyman Demirel Üniversitesi Yayın No: 1. Atabey / Isparta, 259 sayfa. |
| 7. | Temiz, A. 1994. Genel Mikrobiyoloji Uygulama Teknikleri. Topal, Şeminur. 1996. |
| 8. | Gıda Güvenliği Ve Kalite Yönetim sistemleri. TÜBİTAK-MAM Matbaası, Gebze/Kocaeli, 225 sayfa. |
| 9. | Temiz,A. 1994. Genel Mikrobiyoloji Uygulama Teknikleri. Şafak Matbaacılık Ltd.Şti. Ankara, 266 Sayfa. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 2 | 1 | 42 |
| Ödev | 8 | 0 | 3 | 24 |
| Ara Sınav | 1 | 3 | 1 | 4 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 4 | 1 | 5 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 75 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | |
OÇ-1 | 1 | 5 | 5 | 2 | ||||||||
OÇ-2 | 5 | 4 | 2 | |||||||||
OÇ-3 | 5 | 4 | 2 | |||||||||
OÇ-4 | 5 | 4 | 1 | |||||||||
OÇ-5 | 1 | 5 | 5 | 2 | ||||||||