Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Gıdalarda Temel İşlemler II
Ders Kodu: GT132
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: N/A
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 4
Amaç

Gıda endüstrisindeki ham madde, ara ürün ve ürüne uygulanan temel işlemlerin incelenmesi ve bu işlemlerin dayandığı sistem ve hesaplama yöntemlerinin öğrencilere verilmesi.

Özet İçerik

Isıl işlemler, ısıl işlemlerde etkili olan faktörler, pastörizayon, sterirlizasyon, termizasayon, soğutma ve dondurma teknolojisi, kurutma teknolojisi, evaporasyon, extrüzyon, kristalizasyon, haşlama ve pişirme yöntemleri, fermantasyon, gıda depolama sistemleri, kontrolü ve modifiye atmosferde depolama, gıda ışınlama teknolojisi

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri