
| Ders Kodu | : GT132 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : N/A |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Gıda endüstrisindeki ham madde, ara ürün ve ürüne uygulanan temel işlemlerin incelenmesi ve bu işlemlerin dayandığı sistem ve hesaplama yöntemlerinin öğrencilere verilmesi.
Isıl işlemler, ısıl işlemlerde etkili olan faktörler, pastörizayon, sterirlizasyon, termizasayon, soğutma ve dondurma teknolojisi, kurutma teknolojisi, evaporasyon, extrüzyon, kristalizasyon, haşlama ve pişirme yöntemleri, fermantasyon, gıda depolama sistemleri, kontrolü ve modifiye atmosferde depolama, gıda ışınlama teknolojisi