
| Ders Kodu | : GT109 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : N/A |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 2 |
Bu ders ile öğrencilere; tekniğine uygun olarak gıdalarda temel işlemleri yapma yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Gıdalara uygulanan temizleme yöntemleri, ayırma yöntemleri, boyut küçültme işlemleri, karıştırma işlemleri.
| Doç. Dr. Engin YARALI |
| 1. | Hammadde temizlik işlemlerini bilir |
| 2. | Ayırma işlemlerini kavrar |
| 3. | Boyut küçültme işlemlerini bilir |
| 4. | Karıştırma işlemlerini öğrenmek |
| 5. | Gıdalarda uygulanan temel işlemleri bilir |
| 1. | Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler. Bekir Sıtkı Cemeroğlu. 2010. Gıda Tek. Derneği Yay. |
| 2. | Öğretim Elemanı Ders Notları (Öğr.Gör.Dr. Engin Yaralı) |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 2 | 1 | 14 | 30 |
| Ödev | 4 | 1 | 1 | 8 |
| Okuma | 4 | 1 | 1 | 8 |
| Ara Sınav | 1 | 1 | 1 | 2 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 1 | 1 | 2 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 50 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | |
OÇ-1 | 5 | 4 | 5 | 3 | 4 | |||||||
OÇ-2 | 5 | 4 | 5 | 3 | 4 | |||||||
OÇ-3 | 5 | 4 | 5 | 3 | 4 | |||||||
OÇ-4 | 5 | 4 | 5 | 3 | 4 | |||||||
OÇ-5 | ||||||||||||