
| Ders Kodu | : GT111 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : N/A |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve analiz metotlarına uygun olarak gıdaların temel ve diğer bileşenlerini incelemek yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Gıdalarda bulunan su ve önemi, karbonhidratlar, proteinler, lipidler, enzimler, mineral madde ve vitaminler, fenolik maddeler, doğal lezzet maddeleri, toksik maddeler ve kontaminantlar, alkoller ve alkoloidler.
| Doç. Dr. Engin YARALI |
| 1. | Gıdaların su ve protein içeriğini bilir |
| 2. | Gıdaların karbonhidrat ve lipid içeriğini bilir |
| 3. | Gıdaların vitamin ve mineral medde içeriğini kavrar |
| 4. | Gıdalarda enzim ve fenolik maddeler içeriğini bilir |
| 5. | Gıdalarıda doğal lezzet maddeleri toksik bileşenler, kontaminantlar ve alkoloidlerin içeriğini bilir |
| 1. | Gıda Kimyası. Prof.Dr.Mehmet Demirci. 2008. NKÜ Zir.Fak. |
| 2. | Gıda Kimyası. Prof.Dr.Saldamlı. 2005. Uğurer Yay. |
| 3. | Gıda Kimyası. Prof.Dr.Mustafa Tayyar ve Prof.Dr.Uğur Günşen. 2010. Dora Yay. |
| 4. | Öğretim Elemanı Ders Notları (Öğr.Gör.Dr. Engin Yaralı) |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 3 | 0 | 14 | 42 |
| Ödev | 5 | 0 | 5 | 25 |
| Okuma | 7 | 0 | 5 | 35 |
| Kısa Sınav | 1 | 1 | 1 | 2 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 1 | 1 | 2 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 106 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | |
OÇ-1 | 3 | 5 | 5 | |||||||||
OÇ-2 | 3 | 5 | 5 | |||||||||
OÇ-3 | 3 | 5 | 5 | |||||||||
OÇ-4 | ||||||||||||
OÇ-5 | ||||||||||||