
| Ders Kodu | : GT113 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 2 |
Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve hijyen kurallarına uygun olarak kişisel hijyen sağlama ve işletme temizlik ve dezenfeksiyon kurallarını uygulama yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
İşletmede hijyen ve sanitasyonun önemi. Hijyenik işletme tasarımı. Gıda ve sağlık arasındaki ilişki. Hastalıkların bulaşma yolları. Kişisel hijyeni sağlamak. İşletme temizlik ve dezenfeksiyon kurallarını uygulamak. Deterjan ve dezenfektanlar hakkında bilgi.
| Doç. Dr. Vadullah EREN |
| 1. | İşletmede hijyen ve sanitasyonun önemi |
| 2. | Hijyenik işletme tasarımı |
| 3. | Gıda ve sağlık arasındaki ilişki |
| 4. | Kişisel hijyeni sağlamak |
| 5. | İşletme temizlik ve dezenfeksiyon kurallarını uygulamak |
| 1. | Gıda Hijyeni ve Sanitasyon- Prof.Dr. Semra KAYAARDI |
| 2. | Süt İşletmelerinde Sanitasyon- Prof.Dr.Mustafa METİN |
| 3. | Et Muayenesi ve Et Ürünleri Teknolojisi -Doç.Dr. Ali Arslan |
| 4. | Ders Notları |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 2 | 0 | 14 | 28 |
| Ödev | 2 | 0 | 10 | 20 |
| Ara Sınav | 1 | 0 | 1 | 1 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 0 | 1 | 1 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 50 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | |
OÇ-1 | 3 | 3 | 3 | 5 | 2 | 3 | 3 | 2 | 2 | 2 | ||
OÇ-2 | 4 | 4 | 4 | 5 | 2 | 4 | 3 | |||||
OÇ-3 | 3 | 3 | 3 | 5 | 5 | 5 | 4 | 3 | ||||
OÇ-4 | 3 | 3 | 3 | 5 | 2 | 5 | 3 | |||||
OÇ-5 | 3 | 4 | 4 | 5 | 2 | 4 | ||||||