Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Gıda Katkı Maddeleri
Ders Kodu: GT124
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 3
Amaç

Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve analiz metotlarına uygun olarak raf ömrünü uzatan katkı maddelerini , duyusal özellikleri modifiye etmek için katkı maddelerini , beslenme değerini artırmak İçin kullanılan katkı maddelerini ve işlem yardımcı maddelerinin özelliklerini ve sektörde kullanılan katkı maddelerini öğretmek amaçlanmaktadır.

Özet İçerik

Katkı maddelerinin tanımı ve önemi. Raf ömrünü uzatan katkı maddeleri, duyusal özellikleri etkileyen katkı maddeleri, beslenme değerini etkileyen katkı maddeleri, işlem yardımcı maddeleri

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri