
| Ders Kodu | : GT239 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 1 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve Türk Gıda Kodeksine uygun olarak tahıl ürünleri üretimini kontrol etme yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır
Hammadde hazırlık işlemleri. Un üretimi. İrmik üretimi. Bulgur ve ekmek üretim prosesleri.
| Doç. Dr. Engin YARALI |
| 1. | Hammade kontrolü, temzileme, tavlama, paçal yapma ve öğütme işlemlerini bilir |
| 2. | Un üretimini bilir |
| 3. | İrmik üretimini bilir |
| 4. | Bulgur üretimini kavrar |
| 5. | Ekmek üretimini bilir ve yapar |
| 1. | Gıda Teknolojisi. Sıdıka Bulduk. 2000. Detay Yayıncılık. |
| 2. | Tahıl İşleme Teknolojisi. Prof.Dr.Elgün Ertugay. 2001. Uğurer yay. |
| 3. | Öğretim Elemanı Ders Notları (Öğr.Gör.Dr.Engin Yaralı) |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 2 | 0 | 14 | 28 |
| Uygulamalı Ders | 1 | 0 | 14 | 14 |
| Ödev | 4 | 0 | 4 | 16 |
| Dönem Ödevi | 1 | 0 | 2 | 2 |
| Okuma | 4 | 0 | 8 | 32 |
| Kısa Sınav | 1 | 3 | 1 | 4 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 3 | 1 | 4 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 100 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | |
OÇ-1 | ||||||||||||
OÇ-2 | 5 | 5 | 5 | 3 | 5 | 5 | ||||||
OÇ-3 | 5 | 5 | 5 | 3 | 5 | 5 | ||||||
OÇ-4 | 5 | 5 | 5 | 3 | 5 | 5 | ||||||
OÇ-5 | 5 | 5 | 5 | 3 | 3 | 5 | ||||||