
| Ders Kodu | : GT243 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : N/A |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve Türk Gıda Kodeksine uygun olarak alkollü ve alkolsüz içecekler üretimini kontrol etme yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
İçme suyu üretimi, Bira üretimi, şarap üretimi, distile alkolü içkiler üretimi, gazlı içecek üretimi, diğer alkolsüz içecekler (enerji içecekleri, sporcu içecekleri, şalgam vb.) üretimi.
| Doç. Dr. Engin YARALI |
| 1. | İçme suyu üretimini bilir |
| 2. | Bira üretimini bilir |
| 3. | Şarap üretimini bilir |
| 4. | Gazlı İçecekler üretimini bilir |
| 5. | Enerji ve sporcu içecekleri üretimini öğrenebilme |
| 6. | Şalgam suyu üretimini bilir |
| 7. | Sporcu ve enerji içecekleri ile diğer içeceklerin üretimini bilir |
| 1. | İçki Teknolojisi. Ahmet Aktaş ve Bahattin Özdemir. 2005. Detay Yayınları. |
| 2. | Alkol ve Alkollü İçkiler Teknolojisi. Prof.Dr. IIşil Fidan-Prof.Dr. İsmet Şahin. 1983. Ank Ünv. Zira Fak. Yay. |
| 3. | Öğretim Elemanı Ders Notları (Öğr.Gör.Dr.Engin YARALI) |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 3 | 0 | 14 | 42 |
| Okuma | 3 | 0 | 7 | 21 |
| Kısa Sınav | 1 | 3 | 1 | 4 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 3 | 1 | 4 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 71 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | |
OÇ-1 | 5 | 5 | 4 | |||||||||
OÇ-2 | 5 | 5 | 4 | |||||||||
OÇ-3 | 5 | 5 | 4 | |||||||||
OÇ-4 | 5 | 5 | 4 | |||||||||
OÇ-5 | 5 | 5 | 4 | |||||||||
OÇ-6 | 5 | 5 | 4 | |||||||||
OÇ-7 | 5 | 5 | 4 | |||||||||