
| Ders Kodu | : GT247 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 1 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Türk Gıda Kodeksi ve TS standartlarına uygun olarak taze et ürünleri, dondurulmuş et ürünleri, kesimhane yan ürünleri ve kanatlı eti ürünleri üretimi yapma yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Taze et, dondurulmuş et ürünlerinin üretimi. ve kanatlı hayvan etlerinin değerlendirilmesi.
| Dr. Öğr. Üyesi İhsan Bülent HELVA |
| 1. | Taze et ürünleri üretmek |
| 2. | Dondurulmuş et ürünlerini üretmek |
| 3. | Kesimhane yan ürünlerini üretmek |
| 4. | Kanatlı eti üretmek |
| 5. | Kanatlı eti işlemek |
| 1. | Et Bilimi ve Teknolojisi – Prof .Dr. Aydın Öztan |
| 2. | Et Ürünleri İşleme Müh.- Prof.Dr.H.Yusuf Gökalp, Prof.Dr.Mükerrem Kaya- Doç.Dr.Ömer Zorba |
| 3. | Poultry Meat Science - D.L.Fletcher |
| 4. | Poultry Meat Processing - E.R. Sams |
| 5. | Öğretim elemanı ders notları |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Uygulamalı Ders | 14 | 0 | 1 | 14 |
| Laboratuvar | 6 | 0 | 8 | 48 |
| Ara Sınav | 1 | 5 | 1 | 6 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 5 | 1 | 6 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 102 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | |
OÇ-1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 1 | 5 | 5 |
OÇ-2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 4 | 1 | 3 | 5 |
OÇ-3 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 1 | 3 | 5 |
OÇ-4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 4 | 1 | 3 | 5 |
OÇ-5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 4 | 1 | 3 | 5 |