
| Ders Kodu | : GT251 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : N/A |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 1 |
| Kredi | : 4 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 5 |
Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS Standartlarına Uygun Olarak Meyve ve Sebzelerin Üretim İçin Hazırlık Aşamaları, Konserve, Salça, Reçel, Dondurulmuş ve Kurutulmuş Meyve-Sebze Ürünlerinin Üretimini Yapma Yeterliliklerinin Kazandırılması Amaçlanmaktadır.
Meyve ve sebzeleri üretime hazırlama için ön işlemler, konserve, salça, reçel, dondurulmuş ve kurutulmuş meyve-sebze üretimi
| Doç. Dr. Engin YARALI |
| 1. | Meyve ve sebzeleri üretime hazırlama ve ön işlemleri kavrar |
| 2. | Konserve üretimini bilir |
| 3. | Salça üretimini bilir |
| 4. | Reçel üretimini bilir |
| 5. | Dondurulmuş meyve-sebze üretimini bilir |
| 6. | Kurutulmuş meyve-sebze üretimini bilir |
| 1. | Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi Cilt 1.Prof.Dr.Bekir Cemeroğlu. 2011. Nobel Yay. |
| 2. | Öğretim Elemanı Ders Notları (Öğr.Gör.Dr.Engin YARALI) |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 3 | 0 | 14 | 42 |
| Uygulamalı Ders | 1 | 0 | 14 | 14 |
| Ödev | 4 | 0 | 4 | 16 |
| Okuma | 4 | 0 | 10 | 40 |
| Kısa Sınav | 1 | 0 | 1 | 1 |
| Ara Sınav | 1 | 3 | 1 | 4 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 3 | 1 | 4 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 121 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | |
OÇ-1 | 5 | 5 | 5 | 4 | ||||||||
OÇ-2 | 5 | 5 | 5 | 4 | ||||||||
OÇ-3 | 5 | 5 | 5 | 4 | ||||||||
OÇ-4 | 5 | 5 | 5 | 4 | ||||||||
OÇ-5 | 5 | 5 | 5 | 4 | ||||||||
OÇ-6 | 5 | 5 | 5 | 4 | ||||||||