Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Et ve Ürünleri Teknolojisi II
Ders Kodu: GT232
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 1
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 3
Amaç

Türk Gıda Kodeksi ve TS standartlarına uygun olarak et ürünleri, işlenmiş et ürünleri ve emülsiyon tipi et ürünleri üretimini yapma yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Özet İçerik

Kesim sonucunda elde edilen etlerin geleneksel, emülsiyon tipi ve hazır yemek ürünlerine işlenmesi. Dış ülke formülasyonları hakkında bilgi sahibi olmak.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri