Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Süt Teknolojisi II
Ders Kodu: GT246
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 3
Uyg.: 1
Kredi: 4
Laboratuvar: 0
AKTS: 4
Amaç

Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS standartlarına uygun yöresel peynir çeşitleri, yoğurt, ayran, kefir, tereyağı ve dondurma üretimini kontrol etmek yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır

Özet İçerik

Bu derste yöresel peynir çeşitlerini yapma, yoğurt üretme, ayran ve kefir üretme, tereyağı ve dondurma üretme konuları işlenerek bu ürünler için gerekli olan çiğ süt koşullarını öğrenme ve uygulama konuları işlenmektedir.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri