
| Ders Kodu | : GT246 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 1 |
| Kredi | : 4 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS standartlarına uygun yöresel peynir çeşitleri, yoğurt, ayran, kefir, tereyağı ve dondurma üretimini kontrol etmek yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır
Bu derste yöresel peynir çeşitlerini yapma, yoğurt üretme, ayran ve kefir üretme, tereyağı ve dondurma üretme konuları işlenerek bu ürünler için gerekli olan çiğ süt koşullarını öğrenme ve uygulama konuları işlenmektedir.