
| Ders Kodu | : OT501 |
| Ders Türü | : Bölüm Dışı Seçmeli |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 2 |
Organik bitkisel ve hayvansal ürünlerin üretimi ile bu ürünlerin kalite kontrolü, muhafazası, pazara hazırlanması ve pazarlanması hakkında bilgi vermektir.
Organik tarımın tanımı, genel esasları, Organik tarım kanunu, konvansiyonel tarımdan farklılıkları, bitkisel ve hayvansal organik tarımın üretimi
| Öğr. Gör. Özgür SARI |
| Prof. Dr. Okan ATAY |
| 1. | Organik bitkisel üretim ilkelerini bilir |
| 2. | Organik Hayvansal Üretim İlkelerini bilir |
| 3. | Organik tarım ile konvansiyonel tarım arasındaki farkı bilir |
| 4. | Organik tarım kavramını bilir |
| 5. | Organik tarım yapabilmek için sertifika veren kuruluşları bilir |
| 1. | Albaş, A., İ. 2009. Organik Tarım, İlkeler ve Ulusal Mevzuat, Eflatun Yayınevi, Ankara, ISBN:978-605-4160-08-2 |
| 2. | Anonim 2005. T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Organik Tarımın Esasları ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik |
| 3. | Kantarcı, G. 2007. Ekolojik (Organik Biyolojik) Hayvansal Üretimin Temel İlkeleri |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Ödev | 5 | 0 | 2 | 10 |
| Okuma | 5 | 0 | 2 | 10 |
| Ara Sınav | 1 | 0 | 1 | 1 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 0 | 1 | 1 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 50 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | |
OÇ-1 | 2 | 2 | ||||||||||
OÇ-2 | 2 | 2 | ||||||||||
OÇ-3 | ||||||||||||
OÇ-4 | ||||||||||||
OÇ-5 | 4 | |||||||||||