| 1. | Gıda üretiminde kullanılan teknolojileri öğrenme ve uygulayabilme |
| 2. | Güvenli gıda üretimi ile ilgili koşulları bilme ve sürdürülebilir gıda güvenliğini sağlayabilme |
| 3. | Gıda ürünleri üretiminde kullanılan temel işlemleri öğrenme ve uygulayabilme |
| 4. | Gıda işletmelerinde hijyen ve sanitasyon kurallarını uygulayabilme |
| 5. | Temel kimya, gıda kimyası ve mikrobiyoloji bilgisine sahip olabilme |
| 6. | Gıdaların fiziksel, kimyasal ve besleyici özelliklerini bilme ve bunların gıda kalitesi ve insan sağlığı üzerindeki etkilerini yorumlayabilme |
| 7. | Gıda kalite kontrol tekniklerini bilme ve kontrol sonuçlarını gıda mevzuatı açısından değerlendirebilme |
| 8. | Mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahip olabilme |
| 9. | Bireysel ve ekip halinde çalışabilme |
| 10. | Fikirlerini sözlü ve yazılı olarak ifade edebilme |
| 11. | Hayat boyu öğrenmenin önemini benimseyerek mesleği ile ilgili gelişmeleri takip edebilme |
| 12. | Sektörün istediği nitelikte bir eleman olabilme |