
| Ders Kodu | : EU104 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 6 |
Bu ders ile öğrencilere; kesilen ve avlanan büyükbaş, küçükbaş, kümes ile su hayvanlarının etlerinin kimyasal yapıları, rigor motris oluşumu, etlerin olgunlaştırılmaları ve kimyasal ile duyusal özellikleri hakkında bilgilendirme ve uygulama yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Karkas ve kemiksiz etin protein, yağ, karbonhidrat, mineral ve vitamin içerikleri ile özellikleri yanında rigor mortis,etin olgunlaştırılması ve duyusal özellikler ile kalite hakkında bilgi verilecektir.