Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Et Kimyası
Ders Kodu: EU104
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 6
Amaç

Bu ders ile öğrencilere; kesilen ve avlanan büyükbaş, küçükbaş, kümes ile su hayvanlarının etlerinin kimyasal yapıları, rigor motris oluşumu, etlerin olgunlaştırılmaları ve kimyasal ile duyusal özellikleri hakkında bilgilendirme ve uygulama yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Özet İçerik

Karkas ve kemiksiz etin protein, yağ, karbonhidrat, mineral ve vitamin içerikleri ile özellikleri yanında rigor mortis,etin olgunlaştırılması ve duyusal özellikler ile kalite hakkında bilgi verilecektir.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri