
| Ders Kodu | : EU234 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 5 |
Bu ders ile öğrencilere; kesilen ve avlanan büyükbaş, küçükbaş, kümes ile su hayvanlarının etlerinin gıda zehirlenmelerine yol açmayacak ve kısa zamanda bozulmayacak bunun yanında fire vermeyecek şekilde uzun süre saklanma ve koruma yollarının uygulama yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Düşük sıcaklık ve ısıl işlem uygulamaları yanında, kurutma ve tuzlama uygulamaları ile marinasyon tekniği ile etin korunması yöntemleri işlenecektir.