Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Et Muhafaza Yöntemleri
Ders Kodu: EU234
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 5
Amaç

Bu ders ile öğrencilere; kesilen ve avlanan büyükbaş, küçükbaş, kümes ile su hayvanlarının etlerinin gıda zehirlenmelerine yol açmayacak ve kısa zamanda bozulmayacak bunun yanında fire vermeyecek şekilde uzun süre saklanma ve koruma yollarının uygulama yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Özet İçerik

Düşük sıcaklık ve ısıl işlem uygulamaları yanında, kurutma ve tuzlama uygulamaları ile marinasyon tekniği ile etin korunması yöntemleri işlenecektir.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri