
| Ders Kodu | : EU226 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 3 |
| Uyg. | : 1 |
| Kredi | : 4 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 5 |
Türk Gıda Kodeksi ve TS standartlarına uygun olarak kanatlı etlerin elde edilmesi, işlenmesi ve muhafaza teknikleri ile ilgili yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Kanatlı hayvan türleri, ürünleri ve beslenme açısından önemi. Etlik piliç ve etlik hindi üretimi. Kesim öncesi ve sonrası muayeneleri. Kesimhaneler, kesim yöntemleri. Kesim, parçalama ve sakatların değerlendirilmesi. Emülsiyon tipi ve hazır yemek tipi kanatlı et ürünleri. Kanatlı eti kalitesi. Ürünlerin muhafazası. HACCP, ISO 22000 uygulamaları ve Helal Gıda Standardı. Kaz, Ördek, Bıldırcın ve Devekuşu kesimi ve işlenmesi