Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Tarımsal Ürünler Muhafazası
Ders Kodu: TRİ225
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 1
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 3
Amaç

Tarımsal ürünlerin kalite kayıplarının en aza indirilerek muhafaza sürelerinin artırılmasının öğretilmesi.

Özet İçerik

İçme sütü, tereyağ, dondurma, yoğurt ve peynir üretimi. Kesim Yöntemleri ve karkas parçalama. Taze et ürünleri üretimi. Geleneksel et ürünleri teknolojisi. Emülsiyon tipi et ürünleri üretimi. Kanatlı etleri ve işlenmesi. Sofralık yumurta üretimi ve yumurta teknolojisi.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri