
| Ders Kodu | : TRİ225 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 1 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Tarımsal ürünlerin kalite kayıplarının en aza indirilerek muhafaza sürelerinin artırılmasının öğretilmesi.
İçme sütü, tereyağ, dondurma, yoğurt ve peynir üretimi. Kesim Yöntemleri ve karkas parçalama. Taze et ürünleri üretimi. Geleneksel et ürünleri teknolojisi. Emülsiyon tipi et ürünleri üretimi. Kanatlı etleri ve işlenmesi. Sofralık yumurta üretimi ve yumurta teknolojisi.