Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Tarım Ürünleri İşleme Tekniği
Ders Kodu: TAM233
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 2
Amaç

Öğrencilere meslek yaşamlarında, çalışma alanları içerisinde yer alan tarım ürünlerini ayıklama, sınıflandırma ve kesif yem hazırlama teknikleri ile ilgili bilgi ve becerilerini geliştirerek, ilgili sistem ve makinalara ilişkin değerlendirme yapabilmelerini sağlamaktır.

Özet İçerik

Ürünlerin temizlenmesi, ayrılması, sınıflandırılması, kurutulması, paketlenmesi, kırılması ve öğütülmesi amacıyla kullanılan makinaların çalışma teorileri ve hesaplamaları.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri