Birim Yöneticileri
Prof. Dr. Dilek KESKİN
Bölüm Başkanı
Birim Koordinatörleri
Prof. Dr. Dilek KESKİN
Erasmus Değişim Koordinatörü
Prof. Dr. Dilek KESKİN
Farabi Değişim Koordinatörü
Prof. Dr. Dilek KESKİN
Mevlana Koordinatörü
Gıda Teknolojisi Birinci ve İkinci Öğretim Programı 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında öğrenci almaya başlamıştır. Program gıda sektörüne nitelikli ara elaman yetiştirmektedir. Eğitim süresi 2 yıldır (4 yarıyıl).
Tarihçesi
Gıda Teknolojisi Birinci ve İkinci Öğretim Programı 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında 60'ar öğrenci kapasiteli olacak şekilde açılmıştır.
Misyon
Ülkemizde gıda sanayinde faaliyet gösteren firmaların gerekli kaliteyi yakalamaları, iç ve dış pazarlarda rekabet edebilmeleri ve AB mevzuatına uygun koşullarda faaliyet göstermeleri, bu alanlarda yetiştirilmiş nitelikli elemanlar ile mümkündür. Program, uygulama odaklı bir eğitim gerçekleştirerek, gıda sanayine nitelikli eleman ihtiyacını karşılamayı, meslek etiğini bilen, çağdaş bilgi ve beceri ile donanmış ve gıda ürünlerinin üretimi, pazarlanması, kontrolü ve denetimi konusunda yetişmiş ara elemanlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Vizyon
Benzer programlara sahip yüksekokullar arasında, öncelikli tercih edilen bir “marka meslek yüksekokul” olmak. Mesleki gelişmeleri takip eden ve kullanan, ilgili sektörü tanıyan ve sektörce tercih edilen nitelikli elemanlar yetiştirmek. Uygulamalı eğitimin en verimli şekilde yapılmasını sağlayarak, öğrencileri her açıdan donanımlı hale getirmek. Gelecekte öğrencilerin istihdam edilmelerini sağlamak için işletmelerle iletişimi sürekli canlı tutmak.
Amaç
Gıda Teknolojisi Programı’nın amacı; gıda üretimi, işlenmesi, kontrolü ve güvenliği alanlarında gerekli teknik bilgi ve uygulama becerilerine sahip; iş sağlığı ve güvenliği, çevre bilinci ve etik değerlere duyarlı; teknolojik gelişmeleri ve sektörel yenilikleri takip edebilen, iletişim becerileri güçlü ve takım çalışmasına yatkın nitelikli gıda teknikeri
yetiştirmektir.
Gıda Teknolojisi programının eğitim hedefleri:
EA1. Gıda bileşenleri, üretim teknolojileri, hijyen ve sanitasyon, kalite kontrol, gıda güvenliği ve mevzuat konularında bilgi ve beceriye sahip, sektörde görev alabilecek
uygulamalı donanımı kazanmış mezunlar yetiştirmek.
EA2. Güncel teknolojileri ve bilişim araçlarını kullanabilen; alanıyla ilgili gelişmeleri bir yabancı dil aracılığıyla takip edebilen ve dijital okuryazarlık becerileri gelişmiş bireyler kazandırmak.
EA3. Meslek etiği, iş güvenliği, sürdürülebilirlik, girişimcilik ve yaşam boyu öğrenme gibi konularda farkındalık sahibi; sosyal sorumluluk bilinci gelişmiş; çözüm odaklı ve analitik düşünme becerisine sahip mezunlar yetiştirmek.
EA4. Yazılı ve sözlü iletişim becerilerini etkin kullanabilen; takım çalışmasına uygun, karmaşık problemleri çözebilecek yetkinlikte, üretim ve kalite süreçlerinde görev
alabilecek gıda teknikerleri yetiştirmek.
Fiziki Altyapı
12 adet derslik, 2 adet uygulama laboratuvarı, 1 adet bilgisayar laboratuvarı, 3 adet amfi salon, 1 adet toplantı salonu, 1 adet seminer salonu, 1 adet çok amaçlı salon, 1 adet kütüphane, 1 adet lobi, 9 adet öğretim elemanları odası mevcuttur.
Teknik Altyapı
Sınıflarımızda projeksiyon cihazı ve klimalar mevcuttur.
Gıda Laboratuvarımızda uygulama için gerekli çeker ocak, sterilizatör, inkübatör, spektrofotometre, hassas terazi, santrifüj, otoklav, ısıtıcılar vb. cihazlarla, kimyasallarımız ve sarf malzemelerimiz mevcuttur.