Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Fiziksel ve Kimyasal Gıda Kontrolü
Ders Kodu: KGK267
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 1
Uyg.: 1
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 3
Amaç

Fiziksel ve kimyasal gıda controlünü öğrenmek

Özet İçerik

Fiziksel ve kimyasal gıda kontrolünde yapılan analizler

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğrenme Çıktıları
1.Fiziksel gıda analizlerini öğrenmek
2.Kimyasal gıda analizlerini öğrenmek
3. Gıdalardaki fiziksel işlemleri öğrenmek
4.Kimyasal gıda proseslerini öğrenmek
5.Rapor hazırlamayı öğrenme
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1.TSE standartları
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
1. Hafta - Teorik
Gıdalarda Fiziksel analiz türlerine giriş, Kalitatif analizler
2. Hafta - Teorik
Organoleptik muayene (Renk, koku, tat, görünüm)
3. Hafta - Uygulama
Yabancı madde aranması
4. Hafta - Uygulama
Sınıf özellikleri (kategori belirleme vb.) pH, briks, çözünür katı madde, toplam katı gibi
5. Hafta - Teorik
Gıdalarda kimyasal analiz türlerine giriş, Besin ögeleri
6. Hafta - Uygulama
Besin ögeleri
7. Hafta - Uygulama
Mineraller
8. Hafta - Ara Sınav (Vize)
Arasınav
9. Hafta - Teorik
Toksinler
10. Hafta - Teorik
Boyar maddeler
11. Hafta - Teorik
Ağır metaller
12. Hafta - Teorik
Gıda katkı maddeleri
13. Hafta - Teorik
Bitkisel gıda üretiminde kullanılan tarım ilaçları
14. Hafta - Teorik
Gıda Ambalaj analizleri
15. Hafta - Teorik
Genel tekrar
16. Hafta - Teorik
Final
Değerlendirme
Değerlendirme TürüAdetYüzde
Ara Sınav (Vize)1%40
Dönem Sonu Sınavı (Final)1%60
İş Yükü Hesaplaması
EtkinlikSayısıÖn HazırlıkSüreToplam Iş Yükü (Saat)
Kuramsal Ders141242
Ara Sınav113114
Dönem Sonu Sınavı113114
TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat)70
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi
PÇ-1
PÇ-2
PÇ-3
PÇ-4
PÇ-5
PÇ-6
PÇ-7
PÇ-8
PÇ-9
PÇ-10
PÇ-11
PÇ-12
OÇ-1
5
4
4
5
5
4
5
OÇ-2
5
4
5
4
5
4
4
OÇ-3
5
4
5
5
4
5
5
OÇ-4
5
5
5
5
4
4
5
OÇ-5
5
4
5
5
5
4
4
Adnan Menderes Üniversitesi - Bilgi Paketi / Ders Kataloğu