Ders Kodu | : KGK112 |
Ders Türü | : Zorunlu |
Ders Grubu | : Önlisans |
Eğitim Dili | : Türkçe |
Staj Durumu | : Yok |
Teori | : 2 |
Uyg. | : 0 |
Kredi | : 2 |
Laboratuvar | : 0 |
AKTS | : 3 |
Gıdalarda görülen muhtemel bozunmalar, sebepleri ve gıda maddelerinin bozunmadan tüketilebilmesi için öngörülen muhafaza yöntemleri ve esaslarının kavranması.
Gıdalarda görülen bozunma şekillerinin nedenlerini belirleyebilme ve bu bozunma şekillerine uygun muhafaza tekniklerini uygulayabilme yeteneğini kazandırabilme.
Öğr. Gör. Nurhan GÜNAY |
1. | Gıdalarda görülen bozunma şekilleri tanımlama yeteneğini kazanma |
2. | 2 Gıdalarda görülen bozunmaları önlemek amacıyla uygulanması gereken muhafaza tekniklerini tanımlayabilme |
3. | 3 En uygun muhafaza yöntem ya da yöntemlerinin uygulamalarını oluşturabilme |
4. | 4 Muhafaza yöntemlerinin esaslarını kavarama ve bunların kombine kullanımı hakkında tanımlama yeteneği kazanma. |
5. | Gıdalarda görülen bozunma nedenlerini tanımlama yeteneğini kazanma |
1. | 1. TC. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ YAYINI NO: 1948, Gıda Muhafaza |
2. | 2.Bulduk,S. 2005. Gıda Teknolojisi. Detay Yayıncılık, Ankara. |
3. | 3. Http://www.gidabilimi.com/ |
Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
---|---|---|
Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|---|
Kuramsal Ders | 14 | 2 | 2 | 56 |
Ara Sınav | 1 | 10 | 1 | 11 |
Dönem Sonu Sınavı | 1 | 10 | 1 | 11 |
TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 78 |
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | |
OÇ-1 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
OÇ-2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 |
OÇ-3 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 |
OÇ-4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 |
OÇ-5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 |