Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Fermente Süt Ürünleri
Ders Kodu: KGK172
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 3
Amaç

Öğrencileri Çeşitli Fermente Süt Ürünlerinin Üretimi ve Bunların Kalite Özellikleriyle Ilgili Bilgilendirmek

Özet İçerik

Fermente Süt Ürünlerinin Üretim Teknolojisinin Kavratılması

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Dr. Öğr. Üyesi Filiz AKGÜL
Öğrenme Çıktıları
1.Fermente gıdaların endüstriyel boyutta üretimi hakkında bilgi sahibi olma
2.Fermente gıdalarda rol oynayan mikroorganizmaları tanıma
3.Fermentasyon teknolojisi hakkında bilgi sahibi olma
4.Peynir Üretim Teknolojisini öğrenir.
5.Yoğurt, kefir ve diğer fermente süt ürünleri üretim teknolojisini öğrenir.
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1.Süt Teknolojisi Prof.Dr. Atilla YETİŞMEYEN Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
1. Hafta - Teorik
Fermente Süt Ürünlerinin Üretiminde Kullanılan Starter Kültürler
2. Hafta - Teorik
Saf Kültürlerin işletmelerde çoğaltılması
3. Hafta - Teorik
Yogurt Kimyası ve Asit Jelleri
4. Hafta - Teorik
Yogurt Üretim Teknolojisi
5. Hafta - Teorik
Ayran Üretim Teknolojisi
6. Hafta - Teorik
Meyveli Yogurt Üretim Teknolojisi
7. Hafta - Teorik
Yogurt Çeçitleri ve Fonksiyonel Süt Ürünleri
8. Hafta - Ara Sınav (Vize)
Ara Sınav
9. Hafta - Teorik
Kımız Üretim Teknolojisi
10. Hafta - Teorik
Kefir Üretim Teknolojisi
11. Hafta - Teorik
Tereyagı Üretim Teknolojisi
12. Hafta - Teorik
Peynir Üretim Teknolojisi ve Rennet Jelleri
13. Hafta - Teorik
Yerli Peynirlerin Üretim teknolojisi
14. Hafta - Teorik
Yabancı Peynirlerin Üretim teknolojisi
15. Hafta - Teorik
Genel Tekrar
16. Hafta - Teorik
Final
Değerlendirme
Değerlendirme TürüAdetYüzde
Ara Sınav (Vize)1%40
Dönem Sonu Sınavı (Final)1%60
İş Yükü Hesaplaması
EtkinlikSayısıÖn HazırlıkSüreToplam Iş Yükü (Saat)
Kuramsal Ders141242
Ara Sınav113114
Dönem Sonu Sınavı115116
TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat)72
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi
PÇ-1
PÇ-2
PÇ-3
PÇ-4
PÇ-5
PÇ-6
PÇ-7
PÇ-8
PÇ-9
PÇ-10
PÇ-11
PÇ-12
OÇ-1
5
5
5
5
4
4
5
5
OÇ-2
5
5
4
5
4
5
4
5
OÇ-3
4
4
4
5
5
5
4
4
OÇ-4
5
4
4
5
5
5
4
4
OÇ-5
5
4
5
5
4
5
5
5
Adnan Menderes Üniversitesi - Bilgi Paketi / Ders Kataloğu