
| Ders Kodu | : KGT202 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 1 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve Türk Gıda Kodeksine uygun olarak tahıl ürünleri üretimini kontrol etme yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Ekmek teknolojisi, makarna yapım teknolojisi, bisküvi, kraker, kek üretim teknolojisi, kahvaltılık tahıl üretim teknolojisi, kullanılan alet ekipman ve katkı maddeleri ayrıca diğer tahıllar ve işlem basamakları.
| Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Nail AKGÜL |
| 1. | Tahılların özelliklede buğdayın teknolojik önemini anlar |
| 2. | Makarna üretimini kontrol edebilmeli ve sunabilmeli. |
| 3. | Bisküvi, kraker üretimini kontrol edebilmeli ve sunabilmeli. |
| 4. | Kek, kahvaltılık gevrek üretimini kontrol edebilmeli ve sunabilmeli. |
| 5. | Makarna, bisküvi, kraker, kek, kahvaltılık gevrek SWOT analizi yapabilmeli |
| 1. | Elgün, A.,Ertugay, Z. (2002) Tahıl İşleme Teknolojisi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ofset Tesisi, Erzurum. |
| 2. | Özkaya, H., Özkaya, B. 2005. Öğütme Teknolojisi, Gıda Teknolojisi Yayınları No:30, Sim Matbaacılık Ltd. Şti., Ankara. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Uygulamalı Ders | 14 | 0 | 1 | 14 |
| Ödev | 10 | 0 | 2 | 20 |
| Okuma | 6 | 1 | 0 | 6 |
| Bireysel Çalışma | 14 | 0 | 1 | 14 |
| Ara Sınav | 1 | 0 | 8 | 8 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 0 | 10 | 10 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 100 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 5 | 2 | 5 | 5 | |||||||||
OÇ-2 | 5 | 3 | 3 | 5 | 3 | 5 | |||||||
OÇ-3 | 5 | 3 | 3 | 5 | 3 | 5 | |||||||
OÇ-4 | 5 | 3 | 3 | 5 | 3 | 5 | |||||||
OÇ-5 | 5 | 2 | 5 | 2 | 3 | 5 | 3 | 3 | 2 | 2 | 3 | 3 | 3 |