
| Ders Kodu | : KGT204 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 1 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS Standartlarına uygun olarak meyve suyu, meyve nektarı, meyve pulpu, turunçgil suyu, sebze suyu, turşu ve sirke gibi meyve-sebze ürünlerinin üretiminin öğretilmesi amaçlanmaktadır.
Meyve suyu üretimi, meyve nektarı üretimi, meyve pulpu üretimi, turunçgil suyu üretimi, sebze suyu üretimi, turşu üretimi, sirke üretimi
| Doç. Dr. Yeliz TEKGÜL BARUT |
| 1. | Meyve suyu ve sebze suyu üretimi hakkında bilgi sahibi olur. |
| 2. | Turşu üretimi hakkında bilgi sahibi olur. |
| 3. | Sirke üretimi hakkında bilgi sahibi olur. |
| 4. | Meyve pulpu ve meyve nektarı üretimi hakkında bilgi sahibi olur. |
| 5. | Turunçgil suyu üretimi hakkında bilgi sahibi olur. |
| 1. | Cemeroğlu, B., 2004. Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi I-II. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü. Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları No:28 Ankara |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 1 | 2 | 42 |
| Uygulamalı Ders | 14 | 1 | 1 | 28 |
| Ödev | 10 | 1 | 1 | 20 |
| Ara Sınav | 1 | 4 | 1 | 5 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 4 | 1 | 5 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 100 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 5 | 4 | 3 | 4 | 3 | 3 | 5 | 5 | 4 | ||||
OÇ-2 | 5 | 4 | 3 | 4 | 3 | 3 | 5 | 5 | 4 | ||||
OÇ-3 | 5 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 5 | 5 | 4 | ||||
OÇ-4 | 5 | 4 | 4 | 3 | 3 | 3 | 5 | 5 | 5 | ||||
OÇ-5 | 5 | 4 | 3 | 4 | 3 | 3 | 5 | 5 | 4 | ||||