
| Ders Kodu | : KGT213 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 2 |
Su ürünlerinde gıda kodeksi ve standartlarının uygulama yöntemlerinin verilmesi.
Su ürünlerinin tanım ve fizyolojik ve kimyasal yapısı. Çeşitli su ürünlerinin işleme teknolojileri ve işlem akış şemaları. Su ürünlerindeki bozulmalar, belirlenmesi ve nedenleri. Su ürünleri yan ürün teknolojileri. Su ürünleri işletmelerinde hijyen ve sanitasyon. Su ürünlerinde kalite kontrol yöntemlerinin gösterilmesi.Yapılan analiz sonuçlarının değerlendirilmesi. Su ürünlerinde gıda kodeksi ve standartlarının uygulama yöntemleri.
| Prof. Dr. Dilek KESKİN |
| 1. | Su ürünleri ön işlemlerini uygulayabilme |
| 2. | Su ürünlerini depolayabilme ve taşıyabilme |
| 3. | Su ürünleri işleme teknolojilerini ayırt edebilme |
| 4. | Su ürünlerini depolayabilme |
| 5. | Su ürünlerini taşıyabilme |
| 1. | Su Ürünleri İşleme Teknolojisi, Gökoğlu, N. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Uygulamalı Ders | 10 | 0 | 1 | 10 |
| Ödev | 10 | 1 | 0 | 10 |
| Ara Sınav | 1 | 0 | 1 | 1 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 0 | 1 | 1 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 50 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | |
OÇ-1 | 4 | 3 | 4 | 5 | 5 | 4 | |||||||
OÇ-2 | 4 | 3 | 4 | 5 | 5 | 4 | |||||||
OÇ-3 | 5 | 3 | 4 | 5 | 5 | 4 | |||||||
OÇ-4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 3 | |||||||
OÇ-5 | 4 | 3 | 4 | 4 | 4 | 3 | |||||||