Ders Kodu | : FY211 |
Ders Türü | : Zorunlu |
Ders Grubu | : Önlisans |
Eğitim Dili | : Türkçe |
Staj Durumu | : Öğrencilerin zorunlu stajlarını Adnan Menderes Üniversitesi Sultanhisar Meslek Yüksekokulu öğrenci staj yönergesindeki kurallara göre belirtilen sürede (30 iş günü) ve özellikte tamamlamaları zorunludur. |
Teori | : 3 |
Uyg. | : 1 |
Kredi | : 4 |
Laboratuvar | : 0 |
AKTS | : 4 |
Budamanın tanımı, amaçları, Budamanın fizyolojik esasları, Budama zamanları, Budama şekilleri ve ürün budaması hakkında teorik ve uygulamalı bilgiler verilmektedir
Budamanın tanımı, sert ve yumuşak çekirdekli meyvelerdeki meyve dalları, Goble, Doruk dallı, telli ve diğer terbiye şekilleri, budama tipleri, budama zamanları, budamanın fizyolojik esasları, budama yaparken dikkat edilecek konular.
1. | Budamanın ne amaçla yapıldığını bilmek |
2. | Meyve türlerinde dal ve tomurcuk tiplerini bilmek |
3. | Budama şekillerini bilmek |
4. | Budama zamanlarını bilmek |
5. | Budamanın fizyolojik esaslarını bilmek |
1. | Öğretim elemanı ders notları |
2. | Internet |
Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
---|---|---|
Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|---|
Kuramsal Ders | 14 | 1 | 3 | 56 |
Uygulamalı Ders | 14 | 0 | 1 | 14 |
Arazi Çalışması | 2 | 4 | 0 | 8 |
Ara Sınav | 1 | 8 | 1 | 9 |
Dönem Sonu Sınavı | 1 | 12 | 1 | 13 |
TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 100 |
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | |
OÇ-1 | 3 | 4 | ||||||||
OÇ-2 | 4 | |||||||||
OÇ-3 | 4 | 4 | ||||||||
OÇ-4 | 3 | 3 | 4 | |||||||
OÇ-5 | 5 | 5 | 5 | 4 | ||||||