
| Ders Kodu | : GKA207 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 1 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Tahıl ve ürünleri analizleri ile ilgili ayrıntılı teorik ve pratik bilgi edinilmesi amaçlanmaktadır.
Tahılın beslenmedeki önemi, ticari öneme sahip tahıllar, buğday morfolojisi ve bileşimi, buğdayda kalite takdiri ve standardizasyon, buğdayın öğütülmesi ve un eldesi, unun ambalajlanması ve depolanması, ekmek üretimi, makarna üretimi, bisküvi, kraker ve kek üretimi, nişasta üretimi, kahvaltılık tahıllar.
| Dr. Öğr. Üyesi Ali GÖNCÜ |
| 1. | Tahıllardaki verimlilik analizlerini bilir ve yapar |
| 2. | Buğday unundaki duyusal Analizleri bilir ve yapar |
| 3. | Buğday unundaki fiziksel ve fizikokimyasal Analizleri bilir ve yapar |
| 4. | Buğdayda fiziksel analizleri bilir ve yapar |
| 5. | Buğdayda kimyasal analizleri bilir ve yapar |
| 1. | Tahıl ve Ürünlerinde Analitik Kalite Kontrolü ve Laboratuvar Uygulama Kılavuzu. A. Elgün, M. Certel, Z. Ertugay, H.G. Kotancılar. Atatürk Üni. Yayın No.867. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 1 | 2 | 42 |
| Laboratuvar | 5 | 0 | 1 | 5 |
| Bireysel Çalışma | 2 | 1 | 1 | 4 |
| Ara Sınav | 1 | 10 | 1 | 11 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 14 | 1 | 15 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 77 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | |
OÇ-1 | 5 | 5 | 5 | 3 | 4 | 4 | 1 |
OÇ-2 | 5 | 5 | 5 | 3 | 4 | 4 | 1 |
OÇ-3 | 5 | 5 | 5 | 3 | 4 | 4 | 1 |
OÇ-4 | 5 | 5 | 5 | 3 | 4 | 4 | 1 |
OÇ-5 | 5 | 5 | 5 | 3 | 4 | 4 | 1 |