Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Menü Planlama
Ders Kodu: TRZM253
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 2
Amaç

Öğrenci bu ders ile menü planlaması menü maliyeti hesaplama ve menü kartı hesaplama yeterliğini kazanabilecektir.

Özet İçerik

Menü ön hazırlıkları Yapılması, Yemek reçeteleri oluşturmak, İçecek menüleri oluşturmak, Menü kartlarını hazırlamak

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğr. Gör. Erhan COŞKUN
Öğrenme Çıktıları
1.Menü planlamak
2.Menü maliyeti hesaplamak
3.Menü kartı hazırlamak
4.Menünün tarihsel sürecini öğrenmek
5.Menü türlerini kavramak
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1.MENÜ YÖNETİMİ VE MENÜ PLANLAMA – HÜSEYİN ALTINEL
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
1. Hafta - Teorik
Menü Ön Hazırlıkları Yapılması
2. Hafta - Teorik
Menü Çeşitleri
3. Hafta - Teorik
Yemek reçeteleri oluşturmak
4. Hafta - Teorik
İçecek Menüleri Oluşturmak
5. Hafta - Teorik
İçecek menüleri oluşturmak
6. Hafta - Teorik
Özel Menüleri Oluşturmak
7. Hafta - Teorik
Porsiyon maliyetlerini hesaplamak
8. Hafta - Ara Sınav (Vize)
Ara sınav
9. Hafta - Teorik
Satış fiyatını oluşturmak
10. Hafta - Teorik
Satış fiyatını oluşturmak
11. Hafta - Teorik
Ön hazırlıkları yapmak
12. Hafta - Teorik
Ön hazırlıkları yapmak
13. Hafta - Teorik
Menü kartlarını hazırlamak
14. Hafta - Teorik
Menü kartlarını hazırlamak
15. Hafta - Teorik
Genel Değerlendirme
Değerlendirme
Değerlendirme TürüAdetYüzde
Ara Sınav (Vize)1%40
Dönem Sonu Sınavı (Final)1%60
İş Yükü Hesaplaması
EtkinlikSayısıÖn HazırlıkSüreToplam Iş Yükü (Saat)
Kuramsal Ders140228
Ara Sınav110111
Dönem Sonu Sınavı110111
TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat)50
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi
PÇ-1
PÇ-2
PÇ-3
PÇ-4
PÇ-5
OÇ-1
5
OÇ-2
OÇ-3
OÇ-4
OÇ-5
Adnan Menderes Üniversitesi - Bilgi Paketi / Ders Kataloğu