Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Gösteri Servisi
Ders Kodu: TRZM257
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 3
Uyg.: 1
Kredi: 4
Laboratuvar: 0
AKTS: 5
Amaç

Öğrenci bu ders ile konuk masasında gösteriye dayalı yiyecek servisini yapabilecektir.

Özet İçerik

Konuk Masasında Yiyeceklerin Kesilip Porsiyonlanmasına Ön Hazırlık Yapmak, Menüdeki Et yemeklerinin, Deniz ürünlerinin, Kümes hayvanlarının tranşını yapmak/yaptırmak/takip etmek, Flambe yapmak, Fondü hazırlamak

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğrenme Çıktıları
1.Gösteri servisinde kullanılan malzemeleri kavramak
2.Konuk Masasında Salata Servisinin Yapılmasını Sağlamak
3.Flambe Servisinin Yapılmasını Sağlamak
4.Föndü Servisinin Yapılmasını Sağlamak
5.Konuk Masasında Yiyeceklerin Kesilip Porsiyonlanmasını Yaptırmak
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1.Ders Kitabı ve Ders Notları
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
1. Hafta - Teorik
Tranş araç-gereçlerini hazırlatmak
2. Hafta - Teorik
Alınan siparişin özelliğine uygun tranş kuveri hazırlatmak
3. Hafta - Teorik
Menüdeki Et yemeklerinin tranşını yapmak/yaptırmak/takip etmek
4. Hafta - Teorik
Menüdeki Et yemeklerinin tranşını yapmak/yaptırmak/takip etmek
5. Hafta - Teorik
Kümes hayvanlarının tranşını yapmak/yaptırmak/takip etmek
6. Hafta - Teorik
Deniz ürünlerinin kesilip ayıklanmasını yapmak/yaptırmak/takip etmek
7. Hafta - Teorik
Meyvelerin kesilip porsiyonlanmasını yapmak/yaptırmak/takip etmek
8. Hafta - Teorik
Çeşidine uygun salataların konuk masasında hazırlanmasını sağlamak
9. Hafta - Teorik
Personele flambe eğitimi vermek
10. Hafta - Teorik
Menüdeki mevcut Et yemeklerinin flambesini yapmak/yaptırmak/takip etmek
11. Hafta - Teorik
Menüdeki mevcut Deniz ürünlerinin flambesini yapmak/yaptırmak/takip etmek
12. Hafta - Teorik
Menüdeki mevcut Kümes hayvanlarının flambesini yapmak/yaptırmak/takip etmek
13. Hafta - Teorik
Menüdeki mevcut Meyvelerin flambesini yapmak/yaptırmak/takip etmek
14. Hafta - Teorik
Peynir föndü yapmak/yaptırmak/takip etmek Çikolata föndü yapmak/yaptırmak/takip etmek
Değerlendirme
Değerlendirme TürüAdetYüzde
Ara Sınav (Vize)1%40
Dönem Sonu Sınavı (Final)1%60
İş Yükü Hesaplaması
EtkinlikSayısıÖn HazırlıkSüreToplam Iş Yükü (Saat)
Kuramsal Ders142370
Uygulamalı Ders142142
Ara Sınav1516
Dönem Sonu Sınavı1617
TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat)125
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi
PÇ-1
PÇ-2
PÇ-3
PÇ-4
PÇ-5
OÇ-1
5
OÇ-2
OÇ-3
OÇ-4
OÇ-5
Adnan Menderes Üniversitesi - Bilgi Paketi / Ders Kataloğu