Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Tahıllar ve Yemeklik Tane Baklagiller
Ders Kodu: TAB299
Ders Türü: Bölüm Dışı Seçmeli
Ders Grubu: Önlisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 2
Amaç

Bu dersin amacı tahıllar ve yemeklik dane baklagillerin kullanım alanları, ekonomik önemleri, besleme değeri ve yetiştirme teknikleri konularında genel bilgileri öğretmek.

Özet İçerik

Öğrenciye ekonomik değeri yüksek olan tahıllar ve yemeklik tane baklagillerin önemi, tanıtımı, insan beslenmesindeki önemi ve yetiştiriciliğine ilişkin bilgi verilecektir.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri