
| Ders Kodu | : ÜKK234 |
| Ders Türü | : Bölüm Dışı Seçmeli |
| Ders Grubu | : Önlisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 2 |
Sağlıklı beslenme dersinin amacı sağlıklı beslenme ile ilgili kavramların bilinmesi, yeterli ve dengeli beslenme ile ilgili farkındalık oluşturulabilmesi ve doğru bir tutum geliştirilebilmesi ve beslenmeye bağlı hastalıklar hakkında bilgi kazandırmaktır.
Beslenmenin önemi, besin içeriği, farklı beslenme modelleri, yanlış beslenme kaynaklı sağlık sorunları, besinlerin bileşimi.
| Öğr. Gör. Hilal DEMİRPENÇE |
| 1. | Sağlıklı beslenmenin önemini kavrar ve sağlıklı beslenme ilkelerini öğrenir. |
| 2. | Besin gruplarını, sağlıklı beslenme tabağını öğrenir |
| 3. | Popüler diyetlerin yararlarını ve zararlarını öğrenir. |
| 4. | Hastalıklarda sağlıklı beslenme konusunda bilgi sahibi olur. |
| 5. | Besin öğelerinin sindirilmeleri ve günlük önerilen tüketim miktarları konusunda bilgi sahibi olur. |
| 1. | Baysal, A. (2018) Beslenme (18.Baskı). Ankara: Hatipoğlu Yayıncılık. |
| 2. | Türkiye'ye Özgü Beslenme Rehberi (2015). |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Bireysel Çalışma | 14 | 0 | 1 | 14 |
| Ara Sınav | 1 | 2 | 1 | 3 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 4 | 1 | 5 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 50 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | |
OÇ-1 | 5 | 2 | 1 | 4 | 1 | 3 | 2 | 1 | 1 | 4 | 4 |
OÇ-2 | 5 | 2 | 1 | 4 | 1 | 3 | 2 | 1 | 1 | 4 | 4 |
OÇ-3 | 2 | 2 | 1 | 3 | 1 | 2 | 2 | 1 | 1 | 3 | 4 |
OÇ-4 | 5 | 2 | 1 | 4 | 1 | 3 | 2 | 1 | 1 | 4 | 4 |
OÇ-5 | 5 | 3 | 1 | 4 | 1 | 3 | 2 | 1 | 1 | 4 | 4 |