Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Klinik Uygulama ve Gıda Güvenliği
Ders Kodu: VET514
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 0
Uyg.: 24
Kredi: 12
Laboratuvar: 0
AKTS: 15
Amaç

Klinikte ihtiyaç duyulabilecek bazı temel bilgilerin gözden geçirilmesi ve bu bilgilerin klinik uygulamalarla bağlantısının kurulması Hastanın ön muayenesi sonucunda ilgili kliniğe sevkini sağlayabilmesini, Hastanın klinik muayenesinin gerekli olabilecek direkt-indirekt muayene yöntemleri (palpasyon, punksiyon, lokal anestezi, sondalama vs.) ultrasonografik, radyografik, endoskopik muayene yöntemleri laboratuvar tetkikleri ile değerlendirip teşhis koyabilmeyi öğretmek. En uygun tedavi yöntemini hasta, hasta sahibi ve maddi olanakları göz önünde bulundurarak seçebilmeyi öğretmek. Gıda numunesi alımı, gıdaların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik muayenelerinin sucuklar üzerinde gösterilmesi, gıda laboartuarlarında yapılan temel analizlerin verilmesi, et muayenesi ile ilgili temel prensiplerin uygulanması, teknik geziler ile öğrenci bilgi ve görgüsünün arttırılması ile bazı et ve süt ürünleri yapım tekniklerinin öğretilmesi amaçlanmaktadır.

Özet İçerik

1. Kan dokusu 2. Lenf drenajı ve İmmun sistem 3. Solunum sistemi 4. Sindirim sistemi 5. Genital sistem 6. Endokrin sistem 7. Plasenta 8. Kök hücre biyolojisi 9. Kasaplık hayvanlarda sistematik muayene, et işlek yerlerinde temizlik ve dezenfeksiyon, et ürünleri üretim prensipleri, süt ürünlerinin üretim teknolojileri, süt ve süt ürünleri ile ilgili yasal zorunluluklar, işletmelerde HACCP sisteminin kurulması.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri