
| Ders Kodu | : VET210 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Hayvancılık temel bilgi ve kavramlarını öğretmek. Genel yetiştiricilik bilgileri, hayvan kayıt ve kimliklendirme yöntemleri, çevre-hayvan etkileşimi konularında öğrenciyi yetiştirmek.Tavuk ve domuz yetiştiriciliği tekniklerini, kültür balıkçılığı temel bilgilerini teorik ve uygulamalı olarak öğrenciye öğretmek.
Hayvancılığın önemi, Türkiye ve Dünyada hayvancılık. Tür ve ırk. Irkların meydana gelmesi. Irk karakterleri. Çiftlik hayvanlarında vücut yapısı, verim özellikleri, büyüme. Hayvanların çevreye uyumları. Türkiyede kanatlı yetiştiriciliği. Yerli ve kültür tavuk ırkları. Üretim standartları. Etçi piliç, yumurtacı ve damızlık tavuk yetiştiriciliği. Kuluçka. Domuz yetiştiriciliği. Kültür balıkçılığı temel prensipleri.Çipura yetiştiriciliği