
| Ders Kodu | : VET319 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 2 |
Hayvancılığın Türkiye ekonomisindeki yeri ve önemini öğretmek. Bazı temel ekonomik kavramları öğretmek. Öğrencinin hayvancılık işletmelerinin kurulması, işletilmesi ile bu işletmelere ait maliyet ve kar analizleri hakkında genel bilgi sahibi olmasını sağlamak.
Hayvancılığın Türkiye ekonomisindeki yeri ve önemi. Arz ve talep, esneklik kavramı, piyasa türleri. Hayvancılık işletmelerinde kuruluş yeri seçimi. Hayvancılık işletmelerinde üretim faktörlerinin sağlanması. İşletmelerde stok kontrolü. İşletmelerde üretim planlaması. Hayvansal ürün pazarlaması. Kooperatifçilik, istihdam, milli gelir.
| Prof. Dr. Mehmet Kenan TÜRKYILMAZ |
| 1. | Öğrenci, hayvansal üretimde yer alan işletmeler ile ilgili temel bilgilere sahip olur. |
| 2. | Ekonominin temel yapı taşlarını bilir. |
| 3. | Hayvancılık işletmesinin kuruluş aşamalarını ve işletilme modellerini bilir. |
| 4. | Hayvancılık işletmelerinde üretim planlaması ve hayvansal ürün pazarlama yöntemlerini bilir. |
| 5. | Kazandığı bilgiler ile hayvancılık yapan ve yapacak olan kişilere yardımcı olacak alt yapıya sahip olur. |
| 6. | Hayvan bakımı ve veteriner halk sağlığı hizmetlerinin kalitesini artırmak için Veteriner Hekimliği bilgilerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak, bu amaçla mesleki yeteneklerini kullanmak. |
| 1. | Aral, S (1997) Hayvancılık İşletme Ekonomisi Ders Notları, A.Ü. Veteriner Fakültesi, Ankara. |
| 2. | Luening, R (1996) Süt Sığırcılığı İşletmelerinin Yönetimi (Çev: M. Kenan Türkyılmaz). ADU Yayın No: 29, Aydın. |
| 3. | Luening, A.R. (2008): Süt Sığırcılığı İşletmelerinin Yönetimi. Adnan Menderes Üniversitesi Yayınları, Yayın No: 29 |
| 4. | Müftüoğlu, T. (1994): İşletme İktisadı. Turhan Kitabevi, Ankara |
| 5. | Korver, S., Arendonk Van, J.A.M. (1988): Modelling of Livestock Production Systems. Kluwer Academic Publishers,London |
| 6. | Morris, R.S. Dijkhuizen, A.A. (1997):Animal Health Economics. University of Sydney. |
| 7. | Rodostits, O. M. (2001): Herd Health. W.B. Saunders Company. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Ödev | 1 | 0 | 10 | 10 |
| Ara Sınav | 1 | 3 | 2 | 5 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 5 | 2 | 7 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 50 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | PÇ-14 | PÇ-15 | PÇ-16 | PÇ-17 | PÇ-18 | PÇ-19 | PÇ-20 | PÇ-21 | PÇ-22 | PÇ-23 | PÇ-24 | PÇ-25 | PÇ-26 | PÇ-27 | PÇ-28 | PÇ-29 | PÇ-30 | PÇ-31 | PÇ-32 | PÇ-33 | PÇ-34 | PÇ-35 | PÇ-36 | |
OÇ-1 | 1 | 3 | 1 | 3 | 2 | 2 | 2 | 2 | ||||||||||||||||||||||||||||
OÇ-2 | 3 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
OÇ-3 | 1 | 2 | 2 | 2 | 1 | 2 | ||||||||||||||||||||||||||||||
OÇ-4 | 3 | 2 | 2 | |||||||||||||||||||||||||||||||||
OÇ-5 | 3 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
OÇ-6 | 3 | 5 | 2 | 2 | ||||||||||||||||||||||||||||||||