Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Süt Bilimi ve Teknolojisi
Ders Kodu: VET410
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 2
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 3
Amaç

Sağlıklı süt eldesi, peynir, ayran, tereyağı gibi süt ürünlerinin üretim teknolojileri, kalite kontrol uygulamaları, konu ile ilgili yasal düzenlemeler, işletmelerde yöneticilik özelliklerinin aktarılması konularında beceri kazandırmak ve sahip olduğu bilgi birikimini uygulanabilir hale getirebilmek

Özet İçerik

Sütün kimyasal bileşimi ve bileşimini etkilen faktörler, süt ve süt ürünlerinin insan beslenmesindeki önemi, süt ürünlerinin üretim teknolojileri, süt ve süt ürünleri ile ilgili yasal zorunluluklar, işletmelerde HACCP sisteminin kurulması.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri