
| Ders Kodu | : VET410 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Sağlıklı süt eldesi, peynir, ayran, tereyağı gibi süt ürünlerinin üretim teknolojileri, kalite kontrol uygulamaları, konu ile ilgili yasal düzenlemeler, işletmelerde yöneticilik özelliklerinin aktarılması konularında beceri kazandırmak ve sahip olduğu bilgi birikimini uygulanabilir hale getirebilmek
Sütün kimyasal bileşimi ve bileşimini etkilen faktörler, süt ve süt ürünlerinin insan beslenmesindeki önemi, süt ürünlerinin üretim teknolojileri, süt ve süt ürünleri ile ilgili yasal zorunluluklar, işletmelerde HACCP sisteminin kurulması.