
| Ders Kodu | : VET505 |
| Ders Türü | : Zorunlu |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Gıda kimyası, gıda kontaminasyonları, gıda mikrobiyolojisi, gıda zehirlenmeleri, temizlik ve dezenfeksiyon, HACCP kavramları alanında beceri kazandırmak
Gıda kimyası, beslenme, gıda kontaminasyonları ile gıda maddelerindeki sağlığa zararlı etken ve maddeler, gıdalarda mikrobiyal gelişme üzerine etkili faktörler ile besin zehirlenmeleri, et, süt, kanatlı eti, yumurta, su ve su ürünlerinin kontaminasyon kaynakları, gıda işletmelerinde hijyen ve sanitasyon, HACCP.
| Dr. Öğr. Üyesi Pelin KOÇAK KIZANLIK |
| Dr. Öğr. Üyesi Sadık BÜYÜKYÖRÜK |
| 1. | Gıda kimyası, beslenme ve besin ilişkilerini öğrenir |
| 2. | Gıda kontaminasyonları ile gıda maddelerindeki sağlığa zararlı etken ve maddeleri öğrenir. |
| 3. | Gıdalarda mikrobiyal gelişme üzerine etkili faktörler ile besin zehirlenmelerini öğrenir. |
| 4. | Gıdaların dayanıklılığını etkileyen teknolojik uygulamaları öğrenir. |
| 5. | Et, süt, kanatlı eti, yumurta, su ve su ürünlerinin kontaminasyon kaynakları ile bunlarla ilgili kimyasal ve mikrobiyolojik analizleri öğrenir. |
| 6. | Gıda işletmelerinde hijyen ve sanitasyon ve HACCP konularını öğrenir |
| 1. | Demirci., (2001) Gıda Kimyası, Onur Grafik, İstanbul |
| 2. | Erol, İ. (2007) Gıda Hijyeni ve Mikrobiyolojisi, Pozitif Matbaacılık, Ankara. |
| 3. | Ünlütürk, A., Turantaş, F. (1999) Gıda Mikrobiyolojisi, Meta Basım Matbaacılık, İzmir. |
| 4. | Uğur, M., Nazlı, B., Bostan, K. (1999) Gıda hijyeni, Teknik Yayınları, İstanbul. |
| 5. | Patır, B. (2002) Besin Hijyeni ve Teknolojisi Ders Notları, Elazığ. |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Uygulamalı Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Ara Sınav | 1 | 7 | 1 | 8 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 10 | 1 | 11 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 75 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | PÇ-13 | PÇ-14 | PÇ-15 | PÇ-16 | PÇ-17 | PÇ-18 | PÇ-19 | PÇ-20 | PÇ-21 | PÇ-22 | PÇ-23 | PÇ-24 | PÇ-25 | PÇ-26 | PÇ-27 | PÇ-28 | PÇ-29 | PÇ-30 | PÇ-31 | PÇ-32 | PÇ-33 | PÇ-34 | PÇ-35 | PÇ-36 | |
OÇ-1 | 2 | 3 | 2 | 4 | 3 | 4 | ||||||||||||||||||||||||||||||
OÇ-2 | 3 | 3 | 2 | 4 | 5 | 4 | ||||||||||||||||||||||||||||||
OÇ-3 | 2 | 3 | 2 | 4 | 3 | 4 | ||||||||||||||||||||||||||||||
OÇ-4 | 2 | 2 | 3 | 3 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
OÇ-5 | 4 | 3 | 3 | 3 | 5 | 5 | 5 | |||||||||||||||||||||||||||||
OÇ-6 | 3 | 5 | 5 | 3 | 2 | 3 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||||||||||||