
| Ders Kodu | : VET432 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 1 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 1 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 2 |
Kanatlı eti ve ürünleri ile yumurtaların bileşimi, mikrobiyal kontaminasyon kaynakları, muhafaza yöntemleri, kanatlı eti ürünleri üretim teknolojisi, kalite kontrolleri ve ilgili yasal düzenlemeler hakkında bilgi kazandırmak.
Kanatlı etleri ve yumurtalarının bileşimi, kanatlı hayvan etlerinin mikrobiyal kontaminasyon kaynakları ve dekontaminasyon yöntemleri, kanatlı refahı, kesim teknikleri, yumurta ve kanatlı etlerinin muayenesi, kanatlı etleri ve yumurtaların muhafazası, kanatlı etinden elde edilen ürünler.