Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Kanatlı Eti Teknolojisi
Ders Kodu: VET432
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 1
Uyg.: 0
Kredi: 1
Laboratuvar: 0
AKTS: 2
Amaç

Kanatlı eti ve ürünleri ile yumurtaların bileşimi, mikrobiyal kontaminasyon kaynakları, muhafaza yöntemleri, kanatlı eti ürünleri üretim teknolojisi, kalite kontrolleri ve ilgili yasal düzenlemeler hakkında bilgi kazandırmak.

Özet İçerik

Kanatlı etleri ve yumurtalarının bileşimi, kanatlı hayvan etlerinin mikrobiyal kontaminasyon kaynakları ve dekontaminasyon yöntemleri, kanatlı refahı, kesim teknikleri, yumurta ve kanatlı etlerinin muayenesi, kanatlı etleri ve yumurtaların muhafazası, kanatlı etinden elde edilen ürünler.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri