Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Arıcılık ve İpekböcekçiliği
Ders Kodu: ZT406
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 1
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 4
Amaç

Arıcılığın tarımsal üretim açısından önemini kavramak, arı ve arı ürünleri yetiştiriciliğini öğrenmek, İpekböcekçiliği yetiştiriciliğini öğrenmek

Özet İçerik

Dünya ve Türkiye'de arıcılığın yeri ve önemi, tozlaşmada arıcılığın önemi, ana arı, erkek arı ve işçi arıların kolonideki görevleri, arı ürünleri üretimi, arı hastalıkları, arıcılıkta yıl boyunca yapılan işler. İpekböcekçiliğinin kırsal kalkınmada önemi, ipekböceği yetiştiriciliğinde çevresel faktörler, kaliteli koza üretimi için yapılması gerekenler, askıya alma, koza boğma, ipek üretimi

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri