
| Ders Kodu | : ZT425 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Karma yem ve teknolojisinin tarihinin verilmesi, yem fabrikalarının kısımlarının çalışma prensiplerinin anlaşılması, karma yemlerde yem kalitesinin anlaşılması
Karma yemin tanımı, hayvancılık işletmelerinde karma yemlerin avantajları, karma yemlerin tarihçesi, karma yemlerin karakteristikleri ve problemleri, karma yem fabrikaları, karma yem fabrikalarında yem üretimi: hammadde alımı, tartım, depolama, öğütme, karıştırma, peletleme, soğutma ve depolama öncesi, ambalajlama
| Prof. Dr. Mürsel ÖZDOĞAN |
| 1. | Karma yemleri anlama |
| 2. | Karma yemlerin karakteristikleri ve problemlerini anlama |
| 3. | Hammadde, tartım, depolama, öğütme, karıştırma, peletleme, soğutma ve depolama öncesi, ambalajlamayı anlama |
| 4. | Yem fabrikalarında problem çözme becerisini öğrenme |
| 5. | Karma yemin tarihçesi ve teknolojisi bilme |
| 1. | Karma Yemler ve Karma Yem Teknolojisi, Ergül, M., İzmir, 2005 |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 2 | 2 | 56 |
| Ara Sınav | 1 | 5 | 1 | 6 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 15 | 1 | 16 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 78 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | |
OÇ-1 | 2 | 2 | 3 | 2 | 2 | |||||||
OÇ-2 | 2 | 2 | 1 | |||||||||
OÇ-3 | 1 | 2 | 2 | 3 | ||||||||
OÇ-4 | 2 | 2 | 3 | 3 | ||||||||
OÇ-5 | 3 | 2 | 3 | |||||||||