
| Ders Kodu | : ZT427 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Dersin amacı et üretim kaynaklarını tanıma, kasaplık hayvanların sınıflandırılmasını, besi uygulamaları, kasaplık hayvanların kesimi, etlerin muhafazası ve başlıca et ürünlerini tanıtmaktır.
Kasaplık hayvanlar, besi yöntemleri, etin kimyasal kompozisyonu, kasın ete dönüşümü, et kalitesini etkileyen faktörler, etin soğutulması ve dondurulması, depolama koşulları, fermente ve emülsiye ürünler, et ürünlerinde kullanılan katkılar.