Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Damızlık Yetiştiriciliği ve Kuluçkacılık
Ders Kodu: ZT444
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 3
Amaç

Damızlık tavuk yetiştiriciliğinin önemi, damızlık kümeslerinin yapısı ve yerleşim düzeni, damızlık tavuk yetiştiriciliğindeki uygulamaları, kuluçkalık yumurta üretimi, kuluçka bilgisi ve tekniği, kuluçka makinalarını, kuluçkahane düzeni ve civciv üretimi konuları hakkında bilgi vermektir.

Özet İçerik

Damızlık tavuk yetiştiriciliğinin önemi, damızlık kümeslerinin yapısı ve yerleşim düzeni, damızlık tavuk yetiştiriciliğindeki uygulamaları, kuluçkalık yumurta üretimi, kuluçka bilgisi ve tekniği, kuluçka makinalarını, kuluçkahane düzeni ve civciv üretimi konuları hakkında bilgi vermektir.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri