
| Ders Kodu | : ZT426 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Yem hijyenini etkileyen faktörler ve yem hijyeni için kullanılan yöntemler hakkında genel bilgiler vermek.
Yem hijyeninin önemi, yem hijyenini etkileyen faktörler, sağlık koruma ve zararlı kontrolünde kullanılan yöntemler
| Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Önder ÜSTÜNDAĞ |
| 1. | 1. Yem hijyeninin önemini kavrama |
| 2. | 2. Yem hijyenini etkileyen faktörler hakkında bilgi sahibi olma |
| 3. | 3. Yem hijyeninde kullanılan yöntemler hakkında bilgi sahibi olma |
| 4. | 4. Sağlık korumada kullanılan yöntemler hakkında bilgi sahibi olma |
| 5. | 5. Zararlı kontrolünde uygulanacak yöntemler hakkında bilgi sahibi olma |
| 1. | 1. Ahmet Egün, Ş.D. Tuncer, İ. Çolpan vd 2016. Yemler, Yem Hijyeni ve Teknolojisi 6.Basım. Uğurer Yayınları |
| Değerlendirme Türü | Adet | Yüzde |
|---|---|---|
| Ara Sınav (Vize) | 1 | %40 |
| Dönem Sonu Sınavı (Final) | 1 | %60 |
| Etkinlik | Sayısı | Ön Hazırlık | Süre | Toplam Iş Yükü (Saat) |
|---|---|---|---|---|
| Kuramsal Ders | 14 | 0 | 2 | 28 |
| Ara Sınav | 1 | 15 | 1 | 16 |
| Dönem Sonu Sınavı | 1 | 25 | 1 | 26 |
| TOPLAM İŞ YÜKÜ (Saat) | 70 | |||
PÇ-1 | PÇ-2 | PÇ-3 | PÇ-4 | PÇ-5 | PÇ-6 | PÇ-7 | PÇ-8 | PÇ-9 | PÇ-10 | PÇ-11 | PÇ-12 | |
OÇ-1 | 3 | 2 | 4 | 2 | 2 | 4 | ||||||
OÇ-2 | 3 | 2 | 2 | 2 | 4 | 3 | ||||||
OÇ-3 | 3 | 4 | 2 | 3 | 2 | 4 | 2 | 4 | 2 | |||
OÇ-4 | 3 | 3 | 4 | 4 | ||||||||
OÇ-5 | 3 | 3 | 4 | 4 | ||||||||