
| Ders Kodu | : ZT412 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 3 |
Bu dersin amacı; hayvansal ürün kalitesini etkileyen hayvan beslemeye yönelik akademik çalışmaların irdelenmesi, süt, et, yumurta, yapağı kalitesinin arttıtılmasına yönelik uygulamaların öğretilmesi ve pratikte zenginleştirilmiş hayvansal ürün üretimi konusunda gerekli bilgileri öğrencilere öğretmektir.
Besleme-süt kalitesi ilişkisi, besleme- kırmızı et kalitesi ilişkisi, besleme-kırmızı/piliç eti kalitesi ilişkisi, besleme-yumurta kalitesi ilişkisi, besleme-yapağı kalitesi ilişkisi, GDO’lu yemlerle besleme-hayvansal ürün kalitesi ilişkisi