Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Hayvansal Ürün Kalitesi ve Besleme Stratejileri
Ders Kodu: ZT412
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 3
Amaç

Bu dersin amacı; hayvansal ürün kalitesini etkileyen hayvan beslemeye yönelik akademik çalışmaların irdelenmesi, süt, et, yumurta, yapağı kalitesinin arttıtılmasına yönelik uygulamaların öğretilmesi ve pratikte zenginleştirilmiş hayvansal ürün üretimi konusunda gerekli bilgileri öğrencilere öğretmektir.

Özet İçerik

Besleme-süt kalitesi ilişkisi, besleme- kırmızı et kalitesi ilişkisi, besleme-kırmızı/piliç eti kalitesi ilişkisi, besleme-yumurta kalitesi ilişkisi, besleme-yapağı kalitesi ilişkisi, GDO’lu yemlerle besleme-hayvansal ürün kalitesi ilişkisi

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri