Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Gıda Katkı Maddeleri
Ders Kodu: ST316
Ders Türü: Bölüm Dışı Seçmeli
Ders Grubu: Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 3
Amaç

Gıda katkı ve yardımcı maddeleri ile ilgili temel tanım ve kavramlar ile süt teknolojisi alanında kullanımları hakkında, ayrıca yasal yönden gıdalarda katkı maddelerinin kullanım prosedürü konusunda bilgi sahibi olmak

Özet İçerik

Gıda katkı maddelerinin ve yardımcı maddelerin tanım ve sınıflandırılması. Bu konudaki yasal düzenlemeler. Süt ürünlerinde kullanılan gıda katkı maddeleri ve yardımcı maddeler ile bunların kullanım amaç ve miktarları

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri