Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Gıda Muhafaza Yöntemleri
Ders Kodu: ST317
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 3
Amaç

Gıdaların işleme ve kalitelerini devam ettirmede muhafaza teknikleri önemini açıklamak, etkili ve yeni geliştirilen muhafaza teknikleri hakkında öğrencileri bilgilendirmek, farklı gıda maddeleri için uygun olan muhafaza uygulamalarının belirlenmesini sağlamak

Özet İçerik

Gıdaların bileşimi ve gıda muhafazasının temelleri, işlenmesi, geleneksel ve endüstriyel olarak uygulanan muhafaza yöntemleri ile yeni gelişmekte olan muhafaza yöntemleri ve uygulama alanları, muhafaza yöntemlerinin avantajları ve dezavantajları

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri