Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Depolama ve Soğutma Tekniği
Ders Kodu: ST304
Ders Türü: Zorunlu
Ders Grubu: Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 3
Uyg.: 0
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 3
Amaç

Süt ve ürünlerinin soğutularak ve dondurularak saklanmasının getirdiği avantajların anlaşılması,ürün bozulmaları, süt kaynaklı gıda zehirlenmeleri ve besinsel kayıpların en aza indirilerek korumanın öneminin öğretilmesi.

Özet İçerik

Süt ve süt ürünlerinin muhafazasında kullanılan temel yöntemlerin tanıtımı ile süt ve süt ürünlerinin özellikleri üzerine yararlanılan yöntemlerin etkisi irdelenecektir.

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri