Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Süt ve Süt Ürünlerinde Biyoaktif Bileşikler ve Fonksiyonellik
Ders Kodu: ST420
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 0
Kredi: 2
Laboratuvar: 0
AKTS: 2
Amaç

Bu dersin amacı, süt ve süt ürünlerinde doğal olarak bulunan veya üretim sürecinde oluşan biyoaktif bileşiklerin tanıtılması, bu bileşiklerin insan sağlığı üzerine etkileri ve fonksiyonel süt ürünlerinin tasarım ilkeleri hakkında bilgi verilmesidir.

Özet İçerik

*Biyoaktif bileşiklerin tanımı ve sınıflandırılması *Sütte doğal olarak bulunan biyoaktif bileşikler *Fermente süt ürünlerinde oluşan biyolojik aktif peptitler *Laktoferrin, laktoperoksidaz, konjuge linoleik asit (CLA) vb. *Antioksidan ve antimikrobiyal etkiler *Fonksiyonel süt ürünleri geliştirme yaklaşımları *Fonksiyonellik testleri ve analizleri *Biyoaktif bileşiklerin stabilitesi ve biyoyararlılığı *Tüketici beklentileri ve etiketleme

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri