
| Ders Kodu | : ST420 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 2 |
Bu dersin amacı, süt ve süt ürünlerinde doğal olarak bulunan veya üretim sürecinde oluşan biyoaktif bileşiklerin tanıtılması, bu bileşiklerin insan sağlığı üzerine etkileri ve fonksiyonel süt ürünlerinin tasarım ilkeleri hakkında bilgi verilmesidir.
*Biyoaktif bileşiklerin tanımı ve sınıflandırılması *Sütte doğal olarak bulunan biyoaktif bileşikler *Fermente süt ürünlerinde oluşan biyolojik aktif peptitler *Laktoferrin, laktoperoksidaz, konjuge linoleik asit (CLA) vb. *Antioksidan ve antimikrobiyal etkiler *Fonksiyonel süt ürünleri geliştirme yaklaşımları *Fonksiyonellik testleri ve analizleri *Biyoaktif bileşiklerin stabilitesi ve biyoyararlılığı *Tüketici beklentileri ve etiketleme