
| Ders Kodu | : ST424 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 0 |
| Kredi | : 2 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 2 |
Bu dersin amacı, gıda endüstrisinde hijyenin önemi, hijyen uygulamaları ve hijyen kontrol yöntemleri hakkında bilgi vermek; öğrencilerin gıda güvenliğini sağlayacak hijyenik tasarım, sanitasyon ve dezenfeksiyon süreçlerini anlayarak uygulayabilmelerini sağlamaktır.
Gıda hijyeni kavramı ve önemi Hijyen kontrolünde kullanılan yöntemler Temizlik ve dezenfeksiyon uygulamaları Gıda işleme tesislerinde hijyenik tasarım ilkeleri Çapraz bulaşma ve önleme yöntemleri Mikrobiyal kontaminasyon ve kontrol stratejileri Gıda işletmelerinde temizlik kontrol sistemleri Hijyenle ilgili yasal düzenlemeler ve standartlar (HACCP, ISO 22000) Personel hijyeni ve eğitimi