
| Ders Kodu | : ST307 |
| Ders Türü | : Bölüm Seçmeli |
| Ders Grubu | : Lisans |
| Eğitim Dili | : Türkçe |
| Staj Durumu | : Yok |
| Teori | : 2 |
| Uyg. | : 2 |
| Kredi | : 3 |
| Laboratuvar | : 0 |
| AKTS | : 4 |
Saf kültür konusunun önemini,ülke ekonomisi ve beslenme bakımından kullanımının gerekliliğini benimsetebilmek,Standart kalitede fermente süt ürünleri ve peynir çeşitlerinin elde edilebilmesi için ürün ve ülke koşullarına uygun olan starter kültür üretimi ve hazırlamasını gerçekleştirebilme, Uygulamada kültür kullanımından kaynaklanan hataları giderme yollarını ortaya koyabilme,
Saf kültür konusunun önemini,ülke ekonomisi ve beslenme bakımından kullanımının gerekliliğini benimsetebilmek,Standart kalitede fermente süt ürünleri ve peynir çeşitlerinin elde edilebilmesi için ürün ve ülke koşullarına uygun olan starter kültür üretimi ve hazırlamasını gerçekleştirebilme, Uygulamada kültür kullanımından kaynaklanan hataları giderme yollarını ortaya koyabilme,