Bilgi Paketi / Ders Kataloğu
Süt Endüstrisinde Saf Kültür
Ders Kodu: ST307
Ders Türü: Bölüm Seçmeli
Ders Grubu: Lisans
Eğitim Dili: Türkçe
Staj Durumu: Yok
Teori: 2
Uyg.: 2
Kredi: 3
Laboratuvar: 0
AKTS: 4
Amaç

Saf kültür konusunun önemini,ülke ekonomisi ve beslenme bakımından kullanımının gerekliliğini benimsetebilmek,Standart kalitede fermente süt ürünleri ve peynir çeşitlerinin elde edilebilmesi için ürün ve ülke koşullarına uygun olan starter kültür üretimi ve hazırlamasını gerçekleştirebilme, Uygulamada kültür kullanımından kaynaklanan hataları giderme yollarını ortaya koyabilme,

Özet İçerik

Saf kültür konusunun önemini,ülke ekonomisi ve beslenme bakımından kullanımının gerekliliğini benimsetebilmek,Standart kalitede fermente süt ürünleri ve peynir çeşitlerinin elde edilebilmesi için ürün ve ülke koşullarına uygun olan starter kültür üretimi ve hazırlamasını gerçekleştirebilme, Uygulamada kültür kullanımından kaynaklanan hataları giderme yollarını ortaya koyabilme,

Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri